مراحل صادرات به ترکیه

مدارک لازم برای صادرات به ترکیه

مدارک لازم برای صادرات به ترکیه

مراحل صادرات به ترکیه

ترکیه کشوری است اوراسیایی در همسایگی غربی ایران ، و این عامل مهم باعث انجام معاملات بین المللی از زمان های قدیم بین دو کشور شده است. برای صادرات کالا به این کشور می بایست مراحل صادرات به ترکیه بطور کامل از طرف تجار و بازرگانان عزیز رعایت گردد. از جمله مهمترین مراحل صادرات کالا ، اخذ مدارک لازم برای صادرات به ترکیه می باشد.

با توجه به افزایش صادرات ایران به ترکیه در سال های اخیر ، در این مقاله سعی شده است مدارک و مراحل صادرات به ترکیه ، معرفی انواع کالای صادراتی به ترکیه ، قوانین و استاندارد های صادرات به ترکیه جهت اطلاع و بالا رفتن آگاهی شما عزیزان ارائه شده است.

از جمله کالای صادراتی به ترکیه می توان به مواد غذایی ، چای ، میوه و خشکبار ، مواد نفتی و مشتقات پتروشیمی ، تجهیزات و مصالح ساختمانی، مواد شوینده و بهداشتی و … را میتوان نام برد.

آخرین شرایط و مستندات مربوط به اسناد و مدارک واردات و صادرات به ترکیه در تاریخ ۲۴ جولای سال ۲۰۱۸ بروز رسانی و به تمامی صادرکنندگان و واردکنندگان خارجی و داخلی این کشور ابلاغ شده است. که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

مراحل صادرات کالا به ترکیه

مراحل صادرات کالا به ترکیه

نحوه صادرات به ترکیه

در صادرات کالا به ترکیه ، یکی از مراحل مهم تهیه و آماده سازی مجوز های صادراتی به ترکیه است. همانطور که ذکر شد تمامی شرایط و نحوه اخذ مجوز های لازم برای این امر مدون و اعلام شده است. مدارک لازم برای صادرات به ترکیه ، از حیث رعایت استانداردهای این کشور دارای تنوع بوده که بر حسب نوع کالای صادراتی به ترکیه ، مجوز های مرتبط در آن حوزه نیز باید اخذ گردد.

مجوز صادرات به ترکیه

در سال ۱۹۹۶ ، سیستم وارداتی ترکیه ، مجوزهای وارداتی غیر ضروری را برای وارد کنندگان لغو کرد. اما واردکنندگان می بایست مجوز واردات به ترکیه را از یکی از بانک های اعلام شده ، دریافت نمایند.

واردکنندگان کالا به ترکیه فقط با اخذ یک شماره مالیاتی می توانند تمام کالای خود را وارد کنند ، البته واردات کالاهایی از جمله اسلحه ، مواد خطرناک و سایر کالاهای غیر مجاز ، می بایست صرفا توسط موسسات مجاز و با اخذ اجازه نامه از اداره کل امنیت ترکیه صورت پذیرد.

تا قبل از سال ۲۰۱۱ ، واردات تمامی کالاها و مواد غذایی نیازمند اخذ گواهی کنترل بودند. این گواهی یک مجوز وارداتی است که نشان دهنده این بود که آیا محصول واجد شرایط ورود به ترکیه است یا نه؟ اما بعد از دسامبر ۲۰۱۱ گواهینامه های کنترل صرفا برای حیوانات و محصولات حیوانی و گیاهی مانند دانه ، نهال و گل های زینتی مورد نیاز است. و سایر اقلام می بایست نشان استاندارد از مراجع زیربط کشور مبدا که مورد تایید ترکیه است را داشته باشند.

صادرات از ایران به قطر
کلیک کنید

مدارک صادرات به ترکیه

در بحث مدارک صادرات به ترکیه ، فاکتور تجاری ، صورتحساب بارگیری ، صورتحساب حمل و نقل زمینی و هوایی ، به همراه اسناد محموله ها و کالا می بایست آماده گردد. بسته به نوع محصول ، ممکن است از واردکنندگان گواهی مبدا نیز درخواست گردد. در خصوص واردات مواد غذایی و محصولات کشاورزی ، ارائه گواهینامه های واردات و سلامت مواد غذایی از سازمان بهداشت هر کشوری نیاز است. مدارک مورد نیاز صادرات به ترکیه :

  1. اخذ گواهینامه CE
  2. پرونده اسناد صادرات
  3. فاکتور فروش
  4. گواهی مبدا
  5. گواهی حمل و نقل
  6. فاکتور پروفرما (Proforma)
  7. گواهینامه بهداشت

در ادامه مدارک صادرات به ترکیه  توضیح داده شده است :

اخذ گواهینامه CE

شرکت های که محصولات خود را تحت عنوان صادرات به ترکیه ، در این کشور بفروش می رسانند ، می بایست گواهینامه CE را از سازمان های معتبر دریافت و ارائه نمایند. گواهی نامه  CEبروی محصولات وارداتی مبنی بر تطابق محصول با استانداردهای سلامت ، رعایت قوانینی زیست محیطی مورد نظر اروپا بوده و ورود قانونی و سیستمی کالا به کشورهای اروپایی را تایید میکند. این گواهینامه نقل و انتقال کالا در اتحادیه اروپا را تضمین کرده و در صورتی که یک محصول این گواهی نامه را نداشته باشد مرجوع می گردد.

طبق این گواهی نامه می بایست نام تولید کننده و یا نماینده قانونی وی ، نام شرکت یا موسسه صادر کننده ، اطلاعات محصول و اطلاعات مرتبط با استانداردهای اخذ شده عنوان گردد. در صورتی که اظهار کننده کالا نیز در فرایند صادرات دخیل باشد ، گواهی ثبت نام وی نیز باید ثبت گردد.

تصمیم به صادرات از شما ، مشاوره ، راهنمایی و انجام کار از ما

۰۲۱۲۲۲۲۰۲۶۶

صادرات کالای ایرانی به ترکیه

صادرات کالای ایرانی به ترکیه

اسناد صادرات به ترکیه

در بحث صادرات به ترکیه ، اسناد فنی یک پرونده است شامل کتابچه راهنمای کاربر ، مشخصات محصول ، نقشه های فنی و استاندارد های کالاست  که به همراه دستورالعمل های فنی و ضمیمه های مربوطه می بایست آماده گردد. در حالت عادی فرض بر این است که تولیدکنندگان اسناد فنی را آماده می نمایند. هرچند که دولت ترکیه برای هر کالای وارداتی به ترکیه با مارک CE ، پرونده اسناد فنی را اعمال خواهد کرد.

فاکتور فروش

از مدارک لازم برای صادرات به ترکیه فاکتور فروش است. در فاکتور فروش باید کلیه موارد اعم از شرح کامل کالاهای صادراتی ، مقدار کالای صادراتی ، شرایط پرداخت ، میزان مبلغ مورد معامله ، کد HS ، روش تحویل کالا و کشور مبدا و اطلاعات دیگر باید قید گردد.

گواهی مبدا

گواهی مبدا در برخی کشور ها با هدف تعیین نرخ تعرفه وارداتی و برخی عوامل دیگر از صادر کنندگان دریافت می گردد. در گواهی مبدا ، کشور صادرکننده ، کلیه کالاهای صادراتی را از جهت تعداد ، و استاندارد بودن تایید می نماید. طبق قوانین ترکیه ، گواهی مبدا جهت این کشور باید به زبان انگلیسی باشد. و این گواهی قابل اصلاح نخواهد بود.

صادرات از ایران به عمان
کلیک کنید

در مراحل صادرات به ترکیه گواهی مبدا بطور کلی توسط صادر کننده و یا شرکت حمل و نقل تهیه شده و می بایست به تایید اتاق بازرگانی و اداره گمرک و در برخی کشورها به تایید یک مرکز تجارت بین المللی برسد. در برخی کشورها سفارت یا کنسولگری ترکیه گواهی مبدا را تایید می کند. و در زمان ورود کالا باید یک نسخه اصلی از گواهی مبدا به اداره گمرک ترکیه ارائه شود.

گواهی حمل و نقل

در گواهی حمل و نقل جزئیات کالاهای وارداتی که در زمان اظهار ارائه شده اند می بایست بطور کامل در گواهی حمل و نقل نیز درج شود. گواهی حمل و نقل در سه نسخه اصلی ، جهت فروشنده یا صادر کننده ، اداره گمرک و خریدار صادر می گردد.

فاکتور پروفرما (Proforma)

در فاکتور پروفرما باید نام و مشخصات صادر کننده ، نام و مشخصات وارد کننده ، هزینه های حمل و نقل ، بیمه کالا ، قیمت واحد کالا ، مقدار یا تعداد کالا ، روش های تحویل کالا ، روش های پرداخت وجه و غیره بطور کامل مشخص گردد. فاکتور پروفرما نباید بیشتر از شش ماه زمان ، منتظر تایید شدن باشد. و الزاماً واژه Proforma می بایست در عنوان آن درج گردد. بر اساس قوانین و مراحل صادرات به ترکیه ، در فاکتور پروفورما و در صورت لزوم برای برخی کالاها عنوان غیر قابل خروج می بایست قید گردد.

در خصوص محصولاتی تحت عنوان EU Directives رویکرد دیگری در ضوابط وارداتی ترکیه وجود دارد. به صورتی که می بایست همراه این اقلام وارداتی گواهی انطباق کالا ، یا گواهی صدور کالا و یا گواهی ورود کالا به بازار ترکیه نیز ارائه گردد.

گواهینامه بهداشت

گواهی بهداشت ، گواهی ویژه ای است که به منظور حفظ سلامت همگانی انسان ها در ترکیه و در خصوص کالاهای وارداتی و صادرات مواد غذایی به این کشور اعم از گیاهان و و محصولات گیاهی ، دانه ها ، حیوانات زنده و محصولات حیوانی اعم از گوشت و غیره از صادرکنندگان به این کشور اخذ می گردد. گیاهان ، بخصوص میوه ها ، سیفی جات و سبزی جات باید بطور قابل ملاحظه ای از آفات و بیماری های مختلف عاری باشند.


بازرگانی بین المللی ساتراپ تجارت در موضوع نحوه انجام مراحل صادرات به ترکیه ، مدارک لازم جهت صادرات به ترکیه و ترخیص کالا ، آمادگی همکاری ، مشاوره و همچنین آمادگی ارائه خدمات صادرات واردات کالا ، ترخیص از گمرک و اخذ مجوزهای گمرکی را برای تجار ، بازرگانان و شما عزیزان دارد.

۰۲۱۲۲۲۲۰۲۶۶   –   ۰۹۱۲۱۰۱۷۱۷۱