سوالات گمرکی
شروع فعالیت های بازرگانی اعم از صادرات ، واردات ، ترخیص کالا ، اخذ مجوز و مواردی از این قبیل ، نیاز به اطلاعات جامعی دارد که بتوان در کم ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه فعالیت های ذکر شده را انجام داد. در این قسمت سوالات گمرکی را قرار داده ایم تا بتوانیم در جهت افزایش و تکمیل اطلاعات شما بازرگانان و تجار و اشخاص گرامی قدمی برداشته باشیم.
بسیاری از افراد بدون آشنایی با سوالات گمرکی و بدون داشتن اطلاعات کافی سعی می کنند که امور مربوط به بازرگانی بین المللی اعم از صادرات و واردات ، ترخیص کالا از گمرک و … را بر پایه اطلاعات اولیه خود و بدون داشتن اطلاعات تخصصی و فنی لازم در این زمینه انجام دهند. متاسفانه آگاهی کاملی در مورد این موضوع ندارند که انجام امور تجارت بین الملل ، نواحی و زوایا و سوالات گمرکی متعددی دارد که بدون اطلاع از این موارد و عدم توجه به آنها ممکن است روال کار به سختی پیش رود و یا در گاهی موارد به مشکل بر بخورد.
نداشتن برنامه و کم توجهی یا بی توجهی به این نواحی و زوایای تجارت بین الملل می تواند اثر بزرگی بر روی هزینه ، تحویل و کیفیت کالاهای ارسالی داشته باشد. بخش پشتیبانی بازرگانی ساتراپ تجارت با آماده سازی پرسش و پاسخ بازرگانی و تدوین یک برنامه مناسب ، در تلاش است علاوه بر افزایش اطلاعات شما هموطنان عزیز در زمینه صادرات واردات و ترخیص کالا ، بتواند در کنار شما تمام مراحل مربوط به صادرات و واردات و ترخیص کالا از گمرک و همچنین اخذ مجوزهای لازم را به نحو احسن انجام دهد. سوالات گمرکی
بنابراین با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت داشتن اطلاعات و با هدف پاسخگویی به سوالات بیشماری است که در هنگام شروع فعالیت های بازرگانی بین المللی برای افراد پیش می آید، بخش سوالات گمرکی تدارک دیده شده است.
سوالات گمرک
سوالات متداول گمرکی
سوالات متداول واردات
سوالات ترخیص کالا
سوالات ابتدایی جهت شروع فعالیت بازرگانی بین المللی
پیش نیاز ورود به بحث تجارت بین الملل اطلاع و آگاهی از پاسخ مجموعه سوالات گمرکی می باشد که در این قسمت خدمت شما ارائه شده است.
کالای تجاری چیست ؟
کالاهایی که به تشخیص اداره گمرک برای فروش وارد یا صادر میگردد، اعم از اینکه به همان شکل اولیه باقی بماند و یا پس از انجام عملیات تولیدی ، تفکیک شده و بصورت بسته بندی به فروش برسد کالای تجاری عنوان کی شود.
واردات قطعی چیست؟
واردات قطعی ، به واردات کالاهایی اطلاق می شود که برای مصرف یا فروش سفارش داده شده و به کشور وارد می شوند. این کالاها پس از انجام تشریفات قطعی گمرکی ترخیص می شوند.
وارد کننده کالا کیست ؟
وارد کننده کالا شخص حقیقی یا حقوقی می باشد که با اشرافیت کامل به مقررات تجارت بین المللی کشور خود و کشور فروشنده ، اقدام به واردات کالا می نماید، در هنگام واردات ، برای وارد کنندگان داشتن کارت بازرگانی ، کد اقتصادی و چنانچه واحد تولیدی باشد، داشتن پروانه بهره برداری یا پروانه تولید الزامی است.
حق ثبت سفارش چیست؟
حق ثبت سفارش عبارت است از میزان و مبلغی است که به موجب قانون و بر اساس بودجه هر سال تعیین میگردد. حق ثبت سفارش به برخی از کالاهای وارده به کشور اعم از اینکه از طریق سیستم بانکی یا خارج از سیستم بانکی سفارش داده شده باشند تعلق میگیرد که از مبلغ CIF (فوب + گرایه و بیمه نامه) وصول میشود.
روش های واردات کالا چیست ؟
- واردات از طریق اعتبارات اسنادی
- واردات از مقابل صادرات
- واردات بدون انتقال ارز
صاحب کالا از لحاظ گمرکی کیست ؟
صاحب کالا کسی است که نسخه اصلی اسناد خرید یا حمل به نام او صادر و توسط بانک مهر شده باشد و حواله نیز به نام او باشد یا اسناد مهر شده مزبور بنام وی ظهرنویسی و صحت امضاء واگذارنده از طرف مقام صلاحیتدار گواهی شده باشد.
زمان توقف کالا در انبار گمرک چقدر است؟
مدت توقف کالا در انبار یا اماکن گمرکی در مرزهای زمینی ۴ ماه است که در صورت درخواست صاحب کالا تا ۴ ماه دیگر قابل تمدید می باشد و در مرزهای هوایی ۲ ماه و تا ۲ ماه دیگر با درخواست ذینفع قابل تمدید خواهد بود.
اسناد مورد نیاز جهت ترخیص کالا از گمرک چیست؟
اسناد مورد نیاز جهت ترخیص کالا از گمرک عبارت است از : اظهارنامه تنظیمی که با توجه به نوع اظهار از سوی صاحب کالا یا نماینده قانونی وی تنظیم شده است ، اسناد خرید ، صورت عدل بندی در صورت تنوع کالا ، گواهی مبدأ ، بارنامه حمل ، برگ حواله یا قبض انبار ، ترخیصیه ، مجوزهای مقرراتی ،مجوزهای قانونی.
میزان مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی چقدر است ؟
میزان مالیات بر ارزش افزوده در کالای های وارداتی ۳ درصد می باشد که توسط گمرک اخذ می گردد.
آیا ترخیص در مقصدی غیر از شهر درج شده در بارنامه میتواند صورت پذیرد ؟
بله. به عنوان مثل اگر در بارنامه شهر محل ترخیص بندرعباس ذکر شده باشد صاحب کالا و یا نماینده وی باید تقاضای ترانزیت داخلی کالا به یکی از گمرکات به عنوان مثال گمرک تهران را به گمرک بندر عباس ارائه کند. به جابجایی کالا در این حالت، ترانزیت داخلی شخصی یا غیر اداری گفته می شود. سوالات گمرکی
تعاریف و اصطلاحات گمرکی
در بحث صادرات و واردات و ترخیص کالا ، تعریف ها و سوالات گمرکی بسیار کوتاه اما مهمی وجود دارد که دانستن آنها میتواند کمک بسیار زیادی به بازرگانان عزیز و افرادی که می خواهند وارد بحث تجارت بین المللی شوند ، نماید.
حقوق گمرکی چیست ؟
حقوق گمرکی وجهی است که هنگام ورود و یا خروج کالا از قلمرو گمرکی کشور اخذ می گردد و میزان آن به موجب جدول تعرفه گمرکی ضمیمه این قانون تعیین و دریافت میشود.
حقوق ورودی گمرک چیست ؟
حقوق ورودی گمرک در بند ح ماده ۱ قانون امور در بند ح ماده ۱ قانون امور گمرکی کشور به این صورت تعریف شده است :
- حقوق گمرکی (که برای همه کالاها ۴% است و توسط مجلس وضع گردیده ).
- سود بازرگانی که توسط دولت تعیین می گردد. این نوع مالیات در ستون سوم جدول تعرفه گمرکی ایران درج گردیده است. البته مالیات ها و عوارض دیگر از جمله ۸% مالیات ارزش افزوده، ۴% از کالاهای فرهنگی، ۵% از مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی به عنوان هلال احمر.
حقوق پایه گمرک چیست ؟
حقوق پایه گمرک شامل : حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی که تجمیع گردیده و معادل ۴% ارزش گمرکی کلاها تعیین شده است.
سود بازرگانی گمرکی چیست ؟
سود بازرگانی گمرکی یا به عبارت دیگر مالیات غیر مستقیم به عنوان یک مفهوم پایه در تجارت و اقتصاد است که با دو لغت حقوق گمرکی و حقوق ورودی ارتباط تنگاتنگ دارد. وجهی است که براساس قانون انحصار تجارت خارجی و به موجب تصویبنامه هیئت وزیران برقرار میگیرد. سود بازرگانی فقط از واردات قطعی و کالاهایی که برای مصرف در کشور اظهار و از گمرک ترخیص می شود ، دریافت می گردد.
هزینه گمرکی چیست ؟
هزینه گمرکی وجوهی است که جهت بعضی از خدمات گمرکی مثل تخلیه ، بارگیری یا باربری ، صفافی یا بارچینی ، انبارداری ، آزمایشگاه ، کارشناسی کالا و بدرقه مطابق نرخی که به موجب مصوبه هیات وزیران برای هر یک از موارد مذکور تعیین و به گمرک ابلاغ میشود.
عوارض گمرکی چیست ؟
عوارض گمرکی مبالغی است که بر اساس ارزش تخمینی هر یک از محموله های وارداتی یا معاملات انجام شده برآورد و تعیین می شود. علاوه بر روش تخمینی برای برخی اقلام مثل نفت و اقلام گمرکی مشخص ، نرخ خاصی وجود دارد و با توجه به حجم صادرات و واردات آنها عوارض دریافت می کنند.
اظهارنامه گمرکی چیست ؟
در اظهارنامه گمرکی تمام اوصاف و مشخصات کامل کالا به هنگام ارائه به گمرک ثبت و ذکر شده است. به شکلی که با توجه به توضیحات و مشخصات موجود در اظهار نامه گمرکی ، کالای اظهار شده مشخص و از غیر آن به نحو روشن متمایز گردد.
پروانه سبز گمرکی چیست ؟
پروانه سبز گمرکی سندی است که توسط اداره گمرک صادر می شود. صدور این سند به معنای آن است که عملیات ارزیابی به اتمام رسیده و صاحب کالا با گمرک تسویه حساب نموده و می تواند مقدمات خروج کالای خود را از گمرک فراهم نماید.
عملیات ارزیابی گمرکی چیست ؟
عملیات ارزیابی گمرکی مجموعه عملیاتی است که به منظور معاینه و ارزیابی ، توزین ، شمارش انطباق کالا با اسناد و اظهارنامه ، و محاسبات گمرکی انجام شده صورت می گیرد.
تشریفات گمرکی چیست ؟
تشریفات گمرکی کلیه عملیاتی است که توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی وی و اداره گمرک باید انجام گیرد تا کالا از گمرک ترخیص شود.
پته گمرکی یا پته تجاری چیست ؟
پته گمرکی / پته تجاری همان پروانه سبز گمرکی است ؛ با این تفاوت که برای کالاهای با ارزش کمتر از ۳۱۱ دلار بویژه در ارتباط با کالاهای همراه مسافر و کالاهای رسیده از طریق پست اعمال میگردد. سوالات گمرکی
ترخیصیه چیست ؟
ترخیصیه سندی است که توسط شرکت حمل صادر می گردد. این سند پس از احراز مالکیت اسنادی توسط صاحب کالا ، و ارائه آن به شرکت حمل صادر می گردد. صدور این سند به معنای آن است که صاحب کالا با شرکت حمل تسویه حساب نموده و می توانند برای تشریفات گمرکی به گمرک مراجعه نماید.
کوتاژ گمرکی چیست ؟
کوتاژ دفتری است که کلیه مشخصات و اطلاعات کالا ، از روی اظهارنامه در آن درج می گردد. همچنین مراحل طی ارزیابی و حتی نام ارزیاب در آن ثبت می شود. شماره دفتر کوتاژ روی اظهارنامه پروانه ، قبوض درآمد ، سپرده و … درج می شود.
ترخیص گمرکی چیست ؟
ترخیص گمرکی عبارت است از انجام عملیات گمرکی تا اخذ پروانه سبز گمرکی ، که این به معنی تسویه حساب با گمرک می باشد. و اقدامی که به وسیله آن گمرک به اشخاص ذینفع اجازه می دهد که کالای موضوع ترخیص را در اختیار داشته باشد.
مانیفست گمرکی چیست ؟
مانیفست ( MANIFESTE ) به این معنی است که موسسات حمل و نقل زمینی ، دریایی و هوایی مکلفند هنگام ورود کالا ، یک نسخه رونوشت بارنامه هر قلم از کالای وارداتی را به ضمیمه فهرست کنن صاحب کالا بار مانبفیست و اظهارنامه اجمالی را به گمرک تسلیم نمایند. به بیان دیگر مانیفست عبارت است از کل بار حمل شده در یک وسیله حمل کالاست.
ارزش سیف CIF چیست ؟
ارزش سیف مقداری است که گمرک برای کالاهای وارداتی ملاک عمل قرار می دهد . عبارت است از : بهای خرید کالا در مبدأ + هزینه بیمه + حمل و نقل و باربندی و سایر هزینه هایی که مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز برات و هزینه هایی که به آن کالا تا اولین گمرک انجام میگیرد.
سوالات متداول کارت بازرگانی
از جمله سوالات گمرکی مهم در بخش معاملات بین المللی مربوط به کارت بازرگانی است. کارتی مهم که در مسیر واردات صادرات به عنوان یک تسهیل کننده عمل می کند.
کارت بازرگانی چیست ؟
کارت بازرگانی سندی است که بوسیله آن می توان اقدام به صادرات و واردات کالا نمود. این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به نام متقاضیان اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی صادر میشود.
شرایط دریافت کارت بازرگانی چیست ؟
بازرگان ابتدا باید موسسه ی خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده و دارای دفاتر پلمپ شده تجارتی باشد و همچنین عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد . در مورد شرکت های تجارتی کارت بازرگانی به نام مدیر مسئول شرکت صادر می شود. بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی می نمایند باید طبق فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند. صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابله است ، یعنی در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آنها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد.
چند نوع کارت بازرگانی صادر می شود ؟
بطور کلی کارت بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر می شود. کارت حقیقی برای اشخاص و کارت حقوقی برای شرکتها میباشد.
مدارک دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی چیست ؟
- اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی.
- اصل گواهی پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکتها.
- گواهی عدم سوء پیشینه.
- اصل گواهی مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع بودن بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری.
- اصل مدارک شناسایی.
- اصل مدارک تحصیلی.
- داشتن ۲۳ سال تمام.
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت.
- اصل گواهی حسن اعتبار بانکی.
- ارایه کد اقتصادی جدید.
مدارک دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی چیست ؟
- اصل اظهارنامه ی ثبت در دفاتر بازرگانی با امضای مدیر عامل یا رییس هیأت مدیره.
- اصل گواهی پلمپ دفاتر از اداره ثبت شرکتها.
- سه قطعه عکس سه در چهار مدیر عامل.
- اصل وکپی مدارک تحصیلی معتبر.
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دایم و یک سری کپی.
- اصل گواهی عدم سوءپیشینه مدیر عامل با اعتبار ۶ ماهه.
- فرم کارت بازرگانی و عضویت.
- اصل مفاصا حساب مالیاتی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر بلا مانع بودن صدور کارت بازرگانی.
- کپی روزنامه رسمی تأسیس و تغییرات شرکت.
- اصل کارت ملی مدیر عامل جهت برابر با اصل بودن مدارک شناسایی.
- داشتن حداقل۲۳ سال تمام.
- اصل گواهی تأیید بانک مبنی بر حسن اعتبار بانکی به نام شرکت.
- ارایه سند مالکیت محل شرکت یا اجاره نامه.
- برای شرکتهای با مسؤلیت محدود، ارایه یک برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکتهای داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت باشد.
- ارایه یک برگ کپی اظهارنامه ثبت شرکتهای خاص یا عام با مهر اداره ثبت شرکتها در مورد شرکتهای سهامی خاص.
کارت بازرگانی توسط چه ارگانی صادر می گردد ؟
کارت بازرگانی کلیه شرکت های تعاونی و اتحادیه های مربوط توسط اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن در مرکز استانها و یا نمایندگی اتاق در شهرستانها صادر می گردد.
آیا امکان صدور بیش از یک کارت بازرگانی برای فرد حقیقی یا حقوقی وجود دارد ؟
وجود یک کارت حقیقی و یک کارت حقوقی به صورت همزمان برای یک شخص بلامانع است اما داشتن دو کارت حقیقی یا دو کارت حقوقی برای یک شخص در یک زمان امکانپذیر نیست. سوالات گمرکی
در چه مواردی به کارت بازرگانی نیاز نیست ؟
- شرکت های تعاونی مرزنشینان برای ورود کالاهای مورد نیاز خانوارهای مرزنشین طبق فهرست مربوط و در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده و صدور کالاهای ما به ازاء کالاهای وارداتی.
- ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند برای ورود کالاهای مورد نیاز خانواده خود در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده
- پیله وران، برای ورود کالاهای قابل ورود مورد نیاز استان خود و استان های همجوار در صورت اخذ کارت پیله وری و مجوز ورود از اداره بازرگانی شهر یا استان مربوطه.
- کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی
- کالاهایی که ورود و صدور آن ها، به تشخیص گمرک برای فروش نمی باشد.
- کالاهای مسافری
- کالاهای هدیه و سوغات که از طریق پست وارد میگردد.
شرایط تمدید کارت بازرگانی چیست ؟
الف) شرایط احراز اهلیت و معیارهای سنجش فعالیت در زمینه تجارت برای متقاضیان صدور کارت بازرگانی :
- داشتن حداقل ۳ سال سابقه کارت بازرگانی اعم از متصل یا منفصل برای افرادی که بیش از دو سال کارت خود را تمدید نکرده اند به عنوان سابقه فعالیت بازرگانی محسوب می شود.
- ارائه مدارک مثبته مبنی بر مبادرت به امور بازرگانی داخلی یا خارجی که نشان دهنده سه سال فعالیت متقاضیان باشد نظیر یکی از موارد ذیل :
۲-۱٫ ارائه تاییدیه مبنی بر سه سال همکاری در امور بازرگانی در بنگاه های اقتصادی و تجاری معتبر ( اشخاص حقیقی و حقوقی )
با ارائه گواهی مربوطه مانند:
الف. حکم کارگزینی مبنی بر تایید تصدی مدیریت عامل ، عضو هیات مدیره ، مدیریت بازرگانی یا فروش
ب . حکم کارگزینی یا ارائه لیست بیمه تامین اجتماعی مبنی بر تصدی کارشناس امور بازرگانی و یا سایر غعالیت های مرتبط
۲-۲٫ ارائه اظهارنامه مالیاتی
۲-۳٫ ارائه پروانه کسب معتبر به نام متقاضی در زمینه های مرتبط که از تاریخ صدور آن حداقل ۳ سال گذشته باشد.
۲-۴٫ داشتن حداقل سه سال سابقه عضویت فعال، به صورت متصل یا منفصل در تشکل های اقتصادی با تایید تشکل مربوطه
۲-۵٫ ارائه مجوز صنعتی ماخوذه از وزارت صنعت ، معدن و تجارت و یا سایر گواهی های فعالیت از وزارتخانه ها و مراجع ذیربط.
۲-۶٫ داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی مرتبط اعم از داخلی یا خارجی ( مدیریت بازرگانی ، علوم اقتصادی ، حقوق ، امور گمرکی ، صنعتی و تولید)
۲-۷٫ سایر موارد به تشخیص کمیسیونی متشکل از دو نفر از اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی و یا اتاق تعاون ذیربط حسب مورد و رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت.
ب) شرایط احراز محل کسب متناسب اعم از ملکی یا استیجاری :
- برای کلیه متقاضیان حقیقی و حقوقی برخورداری از محل کسب متناسب اعم از مسکونی ، تجاری و اداری بنا به احراز اتاق ها قابل پذیرش می باشد.
تبصره ۱ : سند ملکی محل کار متقاضی اشخاص حقیقی و دفتر مرکزی اشخاص حقوقی باید قابل شناسایی و مورد تایید اتاق های بازرگانی ، تعاون و یا تشکل های اقتصادی مرتبط باشد.
تبصره ۲ : در صورت استیجاری بودن ملک و متناسب بودن ملک مورد اجاره برای محل کار ، تنظیم اجاره نامه در دفاتر اسناد رسمی و یا بنگاه معاملات ملکی معتبر و دارای کد رهگیری سامانه املاک و مستغلات الزامی است.
تبصره ۳ : چنانچه سند مالکیت محل کسب به نام مدیر عامل و یا یکی از اعضای هیات مدیره شخص حقوقی باشد ، تنظیم اجاره نامه عادی ، در این خصوص کافی به مقصود می باشد. - صدور و تمدید آن دسته از متقاضیان کارت بازرگانی که نسبت به اجاره نمودن کمتر از شش دانگ و یا یک سهم از چند سهم از یک ملک اقدام نمایند. ( به عنوان مثال یک باب اتاق ) با رعایت سایر مقررات و شرایط و مشروط به اینکه قابل شناسایی باشد، بلامانع است.
۳٫ صدور کارت بازرگانی مربوط به اجاره نامه های بنگاهی یا محضری آپارتمان هایی که هنوز سند تفکیکی آن صادر نشده است و همچنین تمدید آن برای یک نوبت بلامانع می باشد.
اعتبار کارت بازرگانی چقدر است ؟ و چگونه تمدید می شود ؟
طبق مقرراتی که در دست اجرا است اعتبار کارت بازرگانی ، یک سال تمام بعد از زمان صدور آن است و در صورت نیاز ، می توان با ارایه مدارک لازم کارت بازرگانی را تمدید کرد . تمدید کارت بازرگانی برای نوبت اول و دوم هر مرتبه به مدت یک سال انجام می پذیرد. تمدید کارت پس از پایان سه دوره یک ساله فوق، با مدت اعتبار دو یا سه سال امکان پذیر می باشد. تمدید کارت بازرگانی پس از پایان ۹ سال اعتبار با مدت زمان اعتبار حداکثر پنج سال امکان پذیر خواهد بود.
در صورت مفقودی کارت بازرگانی چه اقدامی باید انجام داد ؟
ابتدا به سازمان بازرگانی واقع در هر استان مراجعه نمود تا به منظور جلوگیری از سوء استفاده احتمالی مفقودی کارت به دستگاههای ذیربط اعلام و همچنین در روزنامه رسمی اعلام مفقودی آن را به چاپ برسانیم. پس از ۳ ماه از چاپ در روزنامه رسمی می بایست به اتاق بازرگانی مراجعه و با دست داشتن آگهی مفقودی و سایر مدارک نسبت به اخذ المثنی اقدام نمود.
تفاوت کارت بازرگانی و عضویت در اتاق بازرگانی چیست ؟
برای انجام کلیه مراحل صادرات و واردات ، ترخیص کالا ، کارت بازرگانی الزامی است و اگر متقاضی فقط عضو اتاق باشد نمی تواند تجارت انجام دهد و یا درخواست گواهی مبدا نماید ولی می تواند از سایر خدمات اتاق استفاده نماید.
آیا میتوان از کارت بازرگانی فرد دیگری برای واردات استفاده کرد ؟
بله میتوان از کارت بازرگانی فرد دیگری برای واردات استفاده کرد. ولی کلیه تبعات مالیاتی و گمرکی و پیامد های ناشی از تخلفات، متوجه صاحب کارت خواهد بود.
اگر اعتبار کارت بازرگانی بعد از ثبت سفارش و قبل از ترخیص خاتمه یابد ، شرایط چگونه است ؟
اگر در زمان ثبت سفارش، کارت بازرگانی دارای اعتبار بوده اما در زمان ترخیص اعتبار کارت، پایان یافته باشد، گمرکات موظف هستند با دریافت ۱% ارزش کالا و حقوق ورودی آن به عنوان مالیات علی الحساب، کالا را ترخیص کنند.
آیا برای وارد کردن یک دستگاه خودرو ، داشتن کارت بازرگانی الزامی است ؟
بله. از سال ۹۳ به بعد حتی برای واردات یک دستگاه خودرو، داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
آیا افراد با مدرک دیپلم میتوانند کارت بازرگانی دریافت نمایند ؟
مدیران عامل شرکتها که دارای مدرک دیپلم هستند برای اخذ کارت منعی ندارند ولی اشخاص دارای مدرک دیپلم که برای کارت حقیقی می خواهند اقدام کنند می بایست دو نفر معرف که دارای کارت بازرگانی معتبر باشند و یا مجوز رسمی از یکی از وزارتخانه ها را دارند می توانند جهت اخذ کارت اقدام نمایند. لازم بذکر است که افراد با مدرک پایین تر از دیپلم نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
چه کسانی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند ؟
- افراد زیر ۲۳ سال تمام
- افراد با مدرک پایین تر از دیپلم
- اتباع غیر ایرانی تنها می توانند به عنوان مدیرعامل شرکت فعالیت کنند و کارت بازرگانی / عضویت حقوقی دریافت نمایند. و نمیتوانند کارت با عضویت حقیقی دریافت نمایند.