صادرات زعفران

صادرات زعفران

صادرات زعفران

صادرات زعفران ایرانی

زعفران به عنوانی یکی از محصولات مهم کشاورزی ایران است. و صادرات زعفرانی ایرانی هر ساله به ده ها کشور دنیا صورت می گیرد. زعفران گیاهی است خوش بو و خوش‌رنگ که در کشورمان به فراوانی تولید می‌شود. زعفران صادراتی ایرانی هم در داخل ایران و هم در خارج از کشور شهرت فراوانی دارد.

کشورهای اروپایی و آسیایی به عنوان مقاصد صادرات زعفران ایرانی عاشق عطر و طعم این محصول دوست داشتنی هستند. در نتیجه ورود به بخش صادرات این محصول می تواند عواید زیادی را برای افراد به ارمغان آورد اما بدون داشتن اطلاعات و مهارت کافی در این زمینه و بدون سپری کردن جلسات آموزشی مربوطه نمی توان در این مسیر موفقت کسب کرد.

بومی سازی محصولات در کشورهای مقصد صادراتی و همچنین بازاریابی محصولات می تواند کمک شایانی در فروش تولیدات داخلی در عرصه بین المللی داشته باشد. بازرگانی ساتراپ تجارت تنها شرکتی است که با استفاده از تجهیزات صنعتی ، به بسته بندی مواد غذایی جهت صادرات پرداخته و با کمک پرسنل متخصص خود در کشورهای همسایه علاوه بر صادرات ، واردات و ترخیص کالا ، مبادرت به بازاریابی محصولات صادراتی در کشورهای هدف می نماید. جهت راهنمایی و مشاوره در خصوص صادرات و فروش محصولات خود در خارج از کشور با ما تماس بگیرید.

۰۲۱۲۲۲۲۰۲۶۶   –   ۰۹۱۲۱۰۱۷۱۷۱

فروش زعفران صادراتی ایران به کشورهای خارجی دارای مراحل مختلفی است. در حالت کلی به این صورت که فروش در داخل کشور بصورت فله ای و حداقل از ۵۰۰ گرم شروع می شود. و در کنار آن ارسال برگه تائیدیه آزمایشگاه مبنی بر خالص بودن و کیفیت زعفران ارائه می گردد.

صادرات زعفران به چین

زعفران صادراتی ایران

فروش در خارج از کشور و از ۱۰۰۰ گرم شروع می گردد که هم بصورت فله ای و هم بصورت بسته بندی یک تا ۲۵ گرم انجام می گردد. که در کنار آن انجام کلیه امورات گمرکی و تحویل در کشور مقصد نیز صورت می پذیرد. صادرات این محصول بصورت زمینی ، هوایی و دریایی نیز صورت می پذیرد.

به عبارت دیگر زعفران یکی از با ارزش ترین و مرغوب ترین تولیدات کشاورزی کشور ما می باشد که در سراسر دنیا مشهور بوده و مشتریان خاص خود را دارد. در سال های اخیر و با توجه به سود آور بودن تجارت این محصول ، در بسیاری از استان های کشور کاشت آن صورت می گیرد اما شهرهای شرقی کشور را می توان به عنوان مرکز تولید زعفران ایرانی قلمداد کرد. که بیشتر تولیدات این منطقه به خارج از کشور صادر می گردد.

نکته جالب در مورد زعفران این است که ایران بزرگ‌ترین تولید کننده زعفران در دنیاست و نزدیک به ۹۰ درصد تولید این محصول در کشور ما صورت می پذیرد. تولید سال گذشته این محصول ۳۳۶ تن بوده که بخش عمده آن بصورت صادرات زعفران ایرانی انجام شده است.

در سال گذشته بیش از ۲۰۳ تن زعفران از ایران صادر شده است. و بزرگ‌ترین خریداران زعفران ایران، امارات متحده عربی و اسپانیا هستند که متاسفانه بخش عمده خریداری شده از سوی اسپانیا و امارات به نام خود این کشورها و با بسته بندی شرکت های داخلی این کشورها در بازارهای جهانی عرضه می‌شود. بطوری که از ۸ میلیارد دلار رقم معاملات جهانی زعفران در سال گذشته ، تنها ۴۰۰ میلیون دلار نصیب ایران شده است. زیرا عمده زعفران تولیدی ایران به صورت فله ای صادر می‌شود و کشورهای خریدار، زعفران ایران را بسته‌بندی و در بازار عرضه می‌کنند.

صادرات میوه
کلیک کنید

 

صادرات زعفران به ترکیه

علاوه بر کشورهای فوق در حوزه صادرات زعفران به گرجستان و عمان ، کشورهای آمریکا ، بریتانیا ، فرانسه ، ایتالیا ، آرژانتین ، سوئد ، سوئیس ، هند ، عربستان سعودی و هنگ کنگ به عنوان عمده‌ترین خریداران زعفران ایران در سال گذشته بودند.

زعفران به دلیل خاصیت های بی‌شماری که در بخش های غذایی، صنعتی و دارویی دارد کم کم به عنوان گیاه استراتژیک شناخته شده و خیلی از کشورها برای بهره‌مند شدن از خواص مفید این گیاه اقدام به واردات این گیاه از کشورهای تولید کننده می‌کنند.

در موضوع صادرات زعفران به عراق و سایر کشور ها ، لازم بذکر است که با کیفیت‌ترین زعفران ایران در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی در نزدیکی مرز افغانستان تولید می‌شود. و به عنوان قطب تولید زعفران در دنیا شناخته می‌شود، البته در شهرهای مختلف ایران مثل همدان، اردبیل و زنجان ، اصفهان ، فارس ، کرمان و مرکزی نیز کشت زعفران صورت می گیرد.

بطور کلی بدلیل نبود برنامه ریزی های منسجم و مناسب از سوی مسئولین زیربط ، که دلسوز موضوع باشند متاسفانه وضعیت صادرات زعفران به کویت و سایر کشور ها علیرغم درخواست های متعدد از سوی مشتریان برای خرید ، صادرات زعفران ایرانی در شرایط مناسبی نیست.

زعفران صادراتی ایران به ۵ قاره و ۴۷ کشور جهان با بسته بندی های مختلف از میزان وزنی دو دهم گرم تا حداکثر بسته بندی یک کیلویی با برند ثبت شده و با استاندارد ۲۵۹/ ۱ و ایزو ۳۶۳۲ اروپا صادر می شود. ایران در سال ۱۳۹۵ مقدار ۱۷۲ تن و ۶۰ کیلو زعفران به ارزش بالغ بر ۲۴۶ میلیون و ۷۲۳ هزار و ۳۲۸ دلار صادرات داشته است و در سال ۱۳۹۶، ۲۱۸ تن و ۷۳۷ کیلو و ارزش دلاری ۳۰۹ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۶۴۳ دلار و ضمناً مقداری بصورت چمدانی از کشور صادر می گردد که حدود ۱۰ تن می تواند باشد.

صادرات زعفران به دبی

زعفران ایران

مشکلات صادرات زعفران

  1. دلالی و واسطه گری : گزارش های رسیده از کشاورزان و تجار ، حاکی از این موضوع است که بدلیل دخالت سازمان تعاونی روستایی در امر خرید زعفران و دپو شدن این محصول ، در بازار کمبود زعفران ایجاد شده است. که این خود باعث بالا رفتن قیمت زعفران ایرانی شده است. هدف از خرید زعفران حمایت از کشاورز و تنظیم بازار و جلوگیری از نوسانات قیمت زعفران در بازار با هدف توسعه بازارهای هدف صادراتی و ماندگاری پایدار در بازار است. که متاسفانه بدلیل عدم تصمیم گیری صحیح با مشکلات عدیده ای مواجه شده است.
  2. ضعف سیستم بانکی به دلیل وجود تحریم ها : در صادرات زعفران ایرانی از طریق اعتبارات اسنادی LC می توان معامله را انجام داد چون مشتری خارجی زعفران می خواهد اما نمی تواند به صادرکننده اعتماد کند و پول را قبل از خرید کالا ارسال کند برعکس صادرکننده هم نمی تواند اعتماد کند و اینجاست که مشتری از دست رفته و به سراغ تامین کننده اسپانیا و امارات متحده عربی و سایرین می رود البته آن کشورها هم زعفران را از ایران می خرند. بنابراین عدم استفاده از اعتبار اسنادی باعث ناتوانی در صادرات این محصول شده است.
  3. اخذ و اجرای قوانین ارزی اشتباه : یکی از قوانین و لوایح غیر معقول در صادرات این محصول با ارزش ایرانی این است که با صدور بخشنامه ۰۲/۰۲/۱۳۹۷ هیات وزیران مبنی بر اینکه صادرکنندگان می بایست زعفران را با ارز ۰۰۰/۷۰ ریالی صادر نمایند اما ارز حاصل شده را با قیمت ۰۰۰/۴۲ ریالی به دولت تحویل دهند که معمولا هیچ عقل سالمی نمی تواند این تصمیم جمعی را بپذیرد.
واردات برنج
کلیک کنید

صادرات زعفران به چین

در بحث صادرات این محصول هم اکنون موضوع پیمان سپاری ارزی مشکلاتی ایجاد کرده است به طوری که هیچ صادرکننده ای حاضر نیست با کارت خود اقدام به صادرات کند. و به همین دلیل صادرات زعفران با کارت بازرگانی فرد صاحب برند متوقف گردیده و صادرات از طریق کارت های افراد متفرقه انجام می شود و یا به صورت قاچاق از کشور خارج می گردد که هر دوی آن ها فاجعه است.

راه های صادرات

در حمایت از تولید و صادرات زعفران به چین و دیگر کشورها ، دولت باید از کشاورز زعفران را به قیمت توافقی توسط تشکل های صادراتی انجام دهد. یعنی دولت قیمت زعفران را تعیین کند و به کشاورز اعلام نماید که از این قیمت کمتر در بازار نفروشند. همچنین ثبات قیمت و تنظیم بازار و جلوگیری از نوسانات قیمت و کوتاه کردن دست دلال ها از راه کارهای دیگر توسعه صادرات زعفران در کشور هست.

دولت باید صادرات زعفران به ترکیه و سایر کشور ها را دارای نشان تجاری معتبر نموده و از صادرکنندگان حمایت کرده و فعالیت های صادرکنندگان را با هدف جلوگیری از رقابت های منفی در بازارهای هدف را ساماندهی نماید.

اهمیت فروش زعفران در خارج از کشور

  • میزان صادرات به ترتیب حدودا ۱۰ درصد برای پوشال ، ۱۰ درصد برای نگین ، ۴۰ درصد برای در حد نگین و ۴۰ درصد برای ممتاز می باشد.
  • سالیانه حدود ۲۵۰ تن زعفران در جهان تولید می شود که ایران با تولید ۲۳۰ تن زعفران مقام اول را از نظر کیفیت و کمیت در جهان به خود اختصاص داده است.
  • شهرستان تربت حیدریه با تولید سالیانه ۷۵ تن زعفران مقام اول را از نظر کمیت و کیفیت در ایران به خود اختصاص داده است.
  • از ۲۳۰ تن زعفران بدست آمده در ایران، حدود ۳۰ تن به مصرف داخل و ۲۰۰ تن دیگر به بیش از یکصد کشور دنیا صادر می شود.

فواید کشت و صادر کرد زعفران 

  • ایجاد اشتغال پایدار و مبارزه با بیکاری
  • اقدام به کشت اراضی کشاورزی و جلوگیری از فرسایش خاک
  • جایگزینی زعفران به عنوان گیاه با نیاز آبی کم به جای گیاهان پر آب بر مثل سیب زمینی و هندوانه
  • ارز آوری بسیار بالایی زعفران
  • حمایت دولت و اختصاص تسهیلات دولتی در امر کشت، تولید و صادرات زعفران
  • خرید تضمینی زعفران توسط شرکت‌های صادراتی

شرکت بازرگانی ساتراپ تجارت آمادگی دارد تا در زمینه خدمات صادرات زعفران جهت مصرف داخل به صورت فله ای حداقل از نیم کیلو به بالا و یا بسته بندی های گرمی و مثقالی و همچنین صادرات و ارسال زعفران ایرانی بصورت سرگل صادراتی درجه یک در حالت فله ای و بسته بندی شده از یک کیلو به بالا به همراه انجام کلیه امور گمرکی را صورت دهد.